Hoe Disney's CEO Bob Igner zijn dag start om 04.15u en andere life hacks!

Hoe komt het dat sommige mensen alleen maar dromen van succes en anderen alles voor elkaar krijgen? We hebben allemaal evenveel tijd in een dag zitten, echter wordt het verschil gemaakt in het succesvol benutten van die tijd om je doelen te bereiken. Veel succesvolle CEO’s geven aan dat hun succes onder andere voortkomt uit het hebben van de juiste rituelen die dit succes mogelijk maken. Uiteraard is er geen ultieme ‘one size fits all’, maar gaat het om hoe jij het effectiefst je eigen rituelen kan integreren in je dagelijkse leven. En het hanteren van een gezonde, dagelijkse routine helpt je bij het prioriteren van je dagelijkse activiteiten waarmee het je productiviteit vergroot.

Wil je een productieve dag hebben, dan start deze dag zodra je wakker wordt. Door vroeg op te staan heb je meer frisse en productieve tijd tot je beschikking. Deze tijd kun je goed gebruiken voor je eigen prioriteiten. Volgens Harvard Medical is je brein het scherpst tussen 2,5u en 4u na het wakker worden. Deze ‘focusmode’ van je brein kun je dus goed benutten zonder teveel afleiding. Veel bekende CEO’s zijn dagelijks vroeg uit de veren om hun prioriteiten gedaan te hebben voordat het werk roept. In dit artikel zetten we Bob Igner in the spotlight. Bob is de CEO van Disney en heeft een eigen routine ontwikkeld die, volgens hem, bijdraagt aan zijn succes. Zijn routine bestaat uit de volgende hacks:

#1. De wekker gaat om 04.15u.

De wekker gaat de meeste dagen om 04.15u bij Bob. Vervolgens start hij zijn cardio exercise op de VersaClimber om 4.25 waar hij 45 minuten op los gaat. Vervolgens gaat hij om 6u naar het kantoor toe van Disney. 

#2. Technologische firewall  

Vervolgens vermijd hij zijn telefoon of enige andere technologie tot het moment dat hij zijn ochtendroutine heeft afgewerkt. Dit helpt hem zijn hoofd te legen, voordat deze wordt beïnvloedt door prikkels van buitenaf. Zoals hij het zelf beschrijft: “If I read, I’m immediately thinking about usually someone else’s thoughts instead of my own. I like being alone with my own thoughts, and it gives me an opportunity to not just replenisch but to organize, and it’s important”.

#3. Gebruik de ochtend voor beslissingsmomenten.

Met een fris en ‘leeg hoofd’ zonder al teveel afleidingen, is volgens Bob de ochtend het beste moment om belangrijke beslissingen te nemen.

#4. Weet op welke dag je het beste een deal kunt sluiten. 

Wanneer je een belangrijke deal wil sluiten, is het zaak om te weten wanneer je dit het beste kunt doen. Iedere dag heeft tenslotte zijn eigen karakteristieken. Volgens Bob is de vrijdagmiddag het beste moment om een deal te sluiten. De vrijdag is de minst productieve dag van de week en iedereen is in een goede bui omdat het weekend bijna is aangebroken. De maandagochtend vermijd Bob het liefste voor het sluiten van de deal, aangezien we dat als meest gestreste ochtend ervaren.

#5. Pas de volgende ‘slaaphacks’ toe.

Volgens Bob is een dag optimaal wanneer hij betrokken is in de meest creatieve processen en met creatievelingen om zich heen. Om zich gedurende de dag scherp te houden geeft hij nog een aantal tips:

  • Doe af en toe een powernap tussendoor van 20 minuten. Dit is de meest efficiënte duur.
  • Een extra diepe powernap bereik je door te slapen op een accupressuurmat. Dit moderne ‘spijkerbed’ zorgt ervoor dat je zenuwuiteinden extra worden gestimuleerd, waardoor je lichaam beter tot rust komt.
  • Slaap met een slaapmasker op zodat je brein niet wordt afgeleid door het licht.
  • Indien je wakker wordt door de wekker, zorg ervoor dat je wekker niet op je telefoon staat. Op die manier raak je ook niet in de verleiding om in de ochtend alsnog op je telefoon te kijken.

Ook de creatieve Disney energie?!  klik hier voor de hacks of geef ze kado aan je vrienden. Wij zoeken elke dag weer verder naar toppers zoals Bob en verklappen hun rituelen, tips en producten!

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd